Αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις, και όχι μόνο...

Authentic seafood, and not only ...

Τραπεζάκια πάνω στην άμμο, κάτω από τα αρμυρίκια, και θέα το αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο

Tables on the sand, beneath the trees, overlooking the deep blue of Aegean sea

Τραπεζάκια και στην αυλή της ταβέρνας, προστατευμένα από τον αέρα και τον ήλιο, αλλά πάντα με την μοναδική θέα στην θάλασσα

Tables in the courtyard of the tavern, protected from wind and sun, but always with a unique sea view

Το προσωπικό θα σας υποδεχθεί πάντα με χαμόγελο και είναι πάντα πρόθυμο να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη

The staff will welcome you with a smile and is always willing to satisfy the most demanding customer

Δια χειρος ... Νικολα

From Nikolas hand...

Μία πολύ καλή επιλογή για την διοργάνωση γάμου, βάφτισης, πάρτυ γενεθλίων, ή όποια άλλη εκδήλωση επιθυμείτε

A very good choice for organizing wedding, christening, birthday parties, or any other event you wish

Μυκονιατικες Γευσεις

Αν μπορούμε να πούμε ότι ένα προϊόν έχει ταυτιστεί απόλυτα με το νησί, αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από την περίφημη «κοπανιστή» της Μυκόνου. Η «κοπανιστή» είναι ένα μαλακό τυρί με έντονα πιπεράτη γεύση, για το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση η μυκονιάτικη «τυροβολιά». Συνοδεύει θαυμάσια το ούζο και κάθε δυνατό ελληνικό απεριτίφ, και ο τρόπος σερβιρίσματος που συνηθίζεται πολύ στη Μύκονο, είναι η «μόστρα με κοπανιστή», όπου η μόστρα είναι το μυκονιάτικο παξιμάδι, βρεγμένο με λίγο νερό ή και λίγο ελαιόλαδο και αλειμμένο με «κοπανιστή», πάνω από την οποία έχουμε στύψει ντομάτα. Άλλο γνωστό τυρί της Μυκόνου είναι το «ξυνοτύρι».

Από τον Οκτώβρη ως τα Χριστούγεννα στη Μύκονο γίνονται τα περίφημα «χοιροσφάγια». Το πιο γνωστό παρασκεύασμα απο χοιρινό είναι η «λούζα», η οποία είναι φιλέτο χοιρινό ψημένο στον ήλιο και τους σφοδρούς βοριάδες της Μυκόνου, με θρούμπι, ρίγανη και αλάτι και τρώγεται κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες. Η μικρή λούζα που φτιάχνεται από το “ψαρονέφρι”, είναι ακόμα πιο τρυφερή και λέγεται “μπούμπουλο”. Επίσης διάσημα προϊόντα της Μυκόνου που σχετίζονται με τα χοιροσφάγια είναι τα μυκονιάτικα λουκάνικα, που φτιάχνονται από κρέας χοιρινό, είναι λιαστά με πολλά μπαχαρικά και ψήνονται στο αλάτι.

Η Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα είναι ένα ιδιαίτερο φαγητό το οποίο συνδυάζει το κρεμμύδι μαζί με το τοπικό τυρί της Μυκόνου, την τυροβολιά.

Ένα εξαιρετικό μυκονιάτικο γλύκισμα που παρασκευάζεται στην οικιακή κουζίνα αλλά και από τοπικά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής είναι τα αμυγδαλωτά, που προσφέρονται και σε γάμους και βαφτίσια. Επίσης, για παραδοσιακές γλυκές μυκονιάτικες γεύσεις, αναζητείστε το τοπικό παστέλι, καθώς και την μελόπιτα, μια γλυκιά τυρόπιτα με βασικά υλικά το μέλι, την τυροβολιά και την κανέλαComments are closed.